Recept

Rigatoni met twee sauzen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere ovenschotel met pasta, kaas en gehakt. 

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de tomatensaus: pel en snipper de ui en de knoflook, maak de wortel en de selder schoon en snij in blokjes. Fruit de groenten aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Blus met de rode wijn en laat even opkoken.

  2. 2

    Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe. Kruid met oregano, basilicum en laat 40 à 45 minuten op een zacht vuur pruttelen.

  3. 3

    Smelt 2 eetlepels boter in een steelpannetje. Bestrooi met de bloem en roer goed los tot een roux. Blus met de warme melk en roer tot een bechamelsaus. Voeg de parmezaan toe en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en schep onder de bolognesesaus.

  5. 5

    Verdeel de pasta over een beboterde ovenschaal en lepel er de kaassaus over. Bestrooi met geraspte mozzarella en schuif 40 à 45 minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met basilicum en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rigatoni met twee sauzen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!