Recept

Ovenpasta met prei, bloemkool en gerookte zalm met pittige cheddarsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "Restjes kaas rasp ik fijn en bewaar ik in zakjes in de diepvriezer. Dit recept is ideaal om verschillende restjes op te gebruiken."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes en stoom de koolroosjes in 5 minuten beetgaar. Laat even uitlekken.

  2. 2

    Snij de gerookte zalm in reepjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Halveer het preiwit, spoel goed en snipper in fijne ringen. Fruit de sjalot en de knoflook in olijfolie. Voeg het preiwit toe en schep goed om. Voeg de bloemkool toe.

  3. 3

    Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak intussen een kaassaus. Smelt de boter in een steelpannetje en bestrooi met de bloem. Roer tot een roux. Blus met de melk en roer glad met een garde. Voeg de cheddar en de mosterd toe en breng op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Schep de groenten, zalm en de pasta onder de kaassaus en schep in een beboterde ovenschaal. Strooi er de extra kaas over. Gaar 10 minuten in de oven. Werk af met de lente-uitjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenpasta met prei, bloemkool en gerookte zalm met pittige cheddarsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!