Recept

Zweedse balletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het allerlekkerste als je ze zelf maakt!

bereiding
  1. 1

    Meng het gehakt met het paneermeel en het ei. Kruid met het vierkruidenpoeder, peper en zout. Vorm er balletjes van en laat ze een halfuur opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Pel en snipper de ui, stoof ‘m glazig in olie. Schep de uiensnippers uit de pan, doe de balletjes erin en bak ze rondom goudbruin.

  3. 3

    Maak een roux. Smelt de boter in een steelpannetje, roer er de bloem door en laat lichtjes kleuren. Doe de gefruite ui bij de roux en giet er al roerend de fond bij, laat op een zacht vuur indikken. Doe de room erbij en kruid met peper en zout. Doe de balletjes bij de saus en laat ze 10 minuten verder garen. Bestrooi met peterselie.

  4. 4

    Verwarm de vosbessen in een pannetje, op zacht vuur, met wat water en de suiker. Laat 10 minuten sudderen. Serveer bij de balletjes. Lekker met frietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zweedse balletjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!