Meest recente artikelen

Zelf portosaus maken: zo doe je dat

Mét video

Zelf portosaus maken: zo doe je dat Artikel

Op zoek naar een lekker sausje voor bij wild? Dan raden wij je aan om eens zelf portosaus te maken! 't Is superlekker, makkelijk te maken en veel smaakvoller dan een kant-en-klaar sausje uit de supermarkt. Dankzij dit stappenplan (mét video) lukt het altijd.

Wil jij graag een lekkere portosaus maken? Goed idee! Deze smaakvolle saus tilt elk stukje wild meteen naar een hoger niveau, en bovendien is het niet moeilijk om te maken, en al helemaal niet als je de werkwijze in onze video volgt. Zo zet jij straks een feestelijk sausje op de kersttafel!

Portosaus maken: zo doe je het

Wil je het hele recept nog eens nalezen? Je vindt het onder de video.

Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo’s.

Wat is port of porto eigenlijk?

Porto (Nederlanders zeggen port) is een versterkte wijn. Dat wil zeggen dat er aan een nog niet volledig vergiste wijn extra alcohol is toegevoegd – oorspronkelijk werd dit gedaan om ‘m beter te kunnen bewaren. Versterkte wijnen (ook sherry en vermout zijn bijvoorbeeld versterkte wijnen) smaken lekker vol en zoet en lenen zich daarom tot allerlei toepassingen in de keuken.

Tip: ga je alleen portosaus maken en geen glaasje port drinken? Koop dan een klein flesje. Porto is, eens geopend, namelijk niet zo lang houdbaar. Reken op zo’n zes weken, daarna begint de wijn te oxideren.

Waar is portosaus lekker bij?

Portosaus smaakt heerlijk bij vleesgerechten zoals steak, tournedos of rosbief, maar ook bij een stukje wild of gevogelte.

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen