Recept

Gerookte ham-witloofrolletjes in kaassaus met kruidenpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gek op witloof in de oven? Probeer dan zeker deze witloofrolletjes van Libelle Lekker redactrice Natalie: "Ik kook mijn witloof altijd 's ochtends voor ik naar het werk vertrek en laat het dan de hele dag uitlekken. Desnoods wring ik het zelfs nog eens voorzichtig uit, op die manier geeft het zeker geen vocht meer af aan mijn kaassaus, want die moet écht dik en smeuïg zijn. Voor de kinderen meng ik trouwens geen kruiden door de puree, dat vinden ze echt te groen."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de ovengrill voor. Kook de stronkjes witloof 10 minuten in lichtgezouten water. Giet af, bewaar 200 ml van het kookvocht, en laat het witloof goed uitlekken.

  2. 2

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de eidooier, een klontje boter en de zure room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Smelt de boter in een pan en bestrooi met de bloem. Roer tot een roux. Blus met het kookvocht van het witloof en met de melk. Roer tot een gladde saus. Strooi er 3/4 van de verschillende kazen bij en breng op smaak met citroensap, peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Leg telkens 2 plakjes ham op je werkblad en rol er het witloof in. Leg in een beboterde ovenschaal. Lepel er de kaassaus over, bestrooi met de rest van de kazen en zet 10 minuten onder de grill.

  5. 5

    Werk de puree af met de groene kruiden en schep goed om. Serveer met de witloofrolletjes en lepel er de kaassaus over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gerookte ham-witloofrolletjes in kaassaus met kruidenpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!