Meest recente artikelen

Koekjes bakken: welke ingrediënten doet wat?

Slim!

Koekjes bakken: welke ingrediënten doet wat? Artikel

Je kunt geen koekjes bakken zonder alle ingrediënten. Boter, suiker en bloem: elk ingrediënt heeft zo z'n specifieke functie. Ontdek hier wat het met je koekje doet.

Hou je van koekjes bakken en heb je altijd al willen weten wat de functie is van alle ingrediënten? We zetten het graag voor je op een rij!

Boter

Het is belangrijk dat je boter niet smelt maar op kamertemperatuur (20°C) kneedt, want gesmolten boter zorgt voor bruin, gebarsten gebak. Het beste resultaat krijg je als je boter en suiker gedurende 10 minuten tot een witgele, luchtige massa klopt. Je gebak zal even luchtig zijn. Tip: kies voor ongezouten rooomboter van goede kwaliteit en laat bakboter of margarine deze keer links liggen.

Suiker

Je kunt voor suiker met een fijne korrel of een grove korrel kiezen. Hoe grover de korrel, hoe krokanter het eindresultaat, want de korrel lost minder snel op. Hou je van goudbruin gebak? Kies dan voor lichtbruine tot bruine (riet)suiker die iets minder zoet is dan kristalsuiker. Last van klonters in de suiker? Zo vermijd je ze voortaan.

Bloem

Belangrijk bij het laatste van de ingrediënten: gebruik bij het koekjes bakkenzelfrijzende bloem. Is ze op? Maak ze dan zelf!.  Het verschil tussen meel en bloem ontdek je hier.

Koekjes bakken: de lekkerste recepten

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen