Meest recente artikelen

De favoriete ingrediënten van Sandra Bekkari

Wat zit er in haar zomerse voorraadkast?

De favoriete ingrediënten van Sandra Bekkari Artikel

Iedereen heeft zo z'n favoriete ingrediënten, ook Sandra Bekkari! Benieuwd wat zij in de zomer altijd in huis heeft?

Babyspinazie

Sandra: "Deze allrounder is heerlijk koud in een slaatje of warm in een ovenschotel. Net zoals rucola zit het boordevol magnesium, wat goed werkt tegen stress. Heerlijk in combinatie met zoete mango."

Zwarte peper

Sandra: "Ik hou van de beweging van een pepermolen. Bovendien geven die zwarte spikkels net dat tikje extra aan je gerecht, bijvoorbeeld bij mozzarella. Zwarte peper bevat trouwens veel piperine, een plantenstof die ervoor zorgt dat je andere stoffen zoals curcumine uit kurkuma makkelijker opneemt. Witte peper bevat ook piperine, maar veel minder."

Fleur de sel

Sandra: "Fleur de sel is niet gezonder dan gewoon keukenzout, maar is wel fijner van textuur en daardoor ook lekkerder. Onbewerkt natuurlijk zout past trouwens helemaal binnen de Sana-filosofie."

Kurkuma

Sandra: "Net zoals haar 'neefje' gember is kurkuma goed tegen ontstekingen. Daar zorgt de plantenstof curcumine voor. Die vind je in hoge geconcentreerde dosis terug in het poeder en iets minder in de verse wortel. Kurkuma geeft op zich niet zo veel smaak, maar zorgt wel voor een geweldig mooie okergele kleur in stoofpotjes (zoals deze chicken tikka masala) of aan bloemkool. Let wel op voor je handen: ook die kleuren geel!"

Knoflook en rode ui

Sandra: "Deze combinatie is dé basis van zoveel gerechten en ze zorgt meteen voor een zalige geur wanneer je begint te koken. Knoflook en ui zijn supergezond voor het hart en de bloedvaten. In rode ui zit – net als in rode appel – quercetine, een krachtige antioxidant die je niet vindt in witte ui."

Quinoa, zaden, noten

Sandra: "Elke dag eet ik noten en zaden bij het ontbijt, als tussendoortje of in salade. Het zorgt voor bite, maar is ook erg gezond. Quinoa is eigenlijk een pseudo-graan omdat het het zaad is van een kleurrijke plant – quinoa is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het is een goed alternatief voor tarwe, is heerlijk als lunch en je kunt het eenmaal bereid ook makkelijk bewaren in de diepvriezer."

Ananas en mango

Sandra: "Elke dag eten mijn man Peter en ik een plakje ananas. We zijn eraan verslaafd! Net zoals sommigen flippen als de koffie op is, worden wij gek als er geen ananas in huis is. Nog een exotische topper: mango. Zo lekker in oosterse bereidingen, in salades of in een dressing!"

Basilicum

Sandra: "Ik hou van alle verse keukenkruiden, maar de geur van basilicum kan me helemaal bedwelmen."

Tomaten, courgette, aubergine

Sandra: "Heerlijk mediterraan en op en top zomer! Tomaten lust ik in alle vormen en kleuren, het zijn net snoepjes. De textuur van aubergine doet dan weer denken aan die van vlees. Ideaal als je eens vegetarisch wilt eten. En courgette… tja, daar kun je echt alle kanten uit. Je kunt er zelfs de bloemkool mee vervangen in mijn bloemkoolsaus."

Mozzarella

Sandra: "Deze verse kaas zou ik elke dag kunnen eten. Koud eet ik altijd buffelmozzarella of burrata. Ideaal als je snel een slaatje met tomaat en basilicum wilt maken. Voor een ovenschotel kies ik wel voor mozzarella cuisine van koemelk, omdat die minder vocht bevat."

Peterselie

Sandra: "Met deze bron van magnesium en ijzer werk je elk gerecht net een beetje mooier af."

Donkere chocolade

Sandra: "Mijn guilty pleasure! Ik heb áltijd fondantchocolade in mijn handtas zitten. Niet zo handig op warme dagen, maar ik kan het niet missen na mijn lunch of avondmaal. Of als tussendoortje. Of bij de thee. Of als ik een dipje heb. Nooit eigenlijk!"

Blauwe bessen en aardbeien

Sandra: "Blauw is een zeldzame kleur in de natuur. Daarom eet ik in de zomer extra veel blauwe bessen en braambessen. Ik pluk ze zelf in een bioboederij. Supervers en spotgoedkoop."

Olijfolie

Sandra: "Ik heb een zwak voor goede olijfolie. Niet enkel omdat het goed is voor de huid en tegen ontstekingen, maar omdat je er zoveel verschillende smaken in hebt. Net zoals azijn en wijn passen verschillende olijfoliën bij andere gerechten."

Munt

Sandra: "Perfect voor na een zware maaltijd, maar ook heerlijk fris op een dessert of in taboulé."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Sandra Bekkari

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen