Recept

Recept van Sandra Bekkari: Chicken tikka masala

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze Aziatische topper van Sandra Bekkari valt gegarandeerd in de smaak!

bereiding
  1. 1

    Meng de 100 g Griekse yoghurt met de currypasta, de kurkuma, de zwarte peper, zout en het limoensap. Voeg de stukjes kip eraan toe en meng goed. Laat minstens 30 minuten marineren.

  2. 2

    Schep de kip uit de yoghurt en bak kort aan in een diepe pan met wat olijfolie en de ui. Haal de kip uit de pan en stoof de puntpaprika, chilipeper en de knoflook even aan in dezelfde pan. Voeg de tomatenblokjes, de kokosmelk en de kip toe en meng. Kruid met gember, komijn, koriander en zout.

  3. 3

    Laat 20 minuten sudderen zonder deksel, zodat de saus wat indikt. Voeg de laatste 10 minuten de spinazie toe. Werk af met verse korianderblaadjes. Lekker met wat zilvervliesrijst en de extra Griekse yoghurt met koriander.

  4. 4

    Snij de kip in stukken.

  5. 5

    Snij de rode ui, puntpaprika, rode peper en knoflook in stukjes. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!