Meest recente artikelen

De sausjes van Sandra

Die maken je gerechten helemaal áf

  • Deel dit artikel:
De sausjes van Sandra Artikel

Goed nieuws voor alle liefhebbers van een heerlijk lepeltje saus: die van Sandra Bekkari zijn even slank als smakelijk!


Van links naar rechts

Bloemkoolsaus

Ideale vervanger voor bechamelsaus. Heerlijk bij witloofrolletjes in de oven, bloemkool of andere groenten.

2 pers. • 20 min.

• 1 grote bloemkool • een flinke scheut (rijst)melk • 2 el kookvocht van je groenten • 1 el olijfolie • nootmuskaat • zwarte peper en zout

1 Stoom of kook de bloemkool tot die helemaal gaar is.
2 Mix de bloemkool in de blender met de melk, de olijfolie en een 2-tal el van het kookvocht en kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

Paprikasaus

Fantastisch bij courgetti met Berloumi of bij kip met volkorenrijst.

2 pers. • 15 min. + 15 min. in de oven

• 4 rode paprika’s • 1 kleine rode ui, fijngesneden • 1 teentje knoflook, fijngesneden • 1 el olijfolie • 1 kl Provençaalse kruiden • zwarte peper

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de paprika’s in vieren, verwijder de zaadlijsten en leg de stukken paprika op een bakplaat met bakpapier. Wanneer de schil zwart wordt, haal je de paprika’s uit de oven. Laat afkoelen op een bakplaat met een handdoek over of steek de paprika’s in een plastic zak om de schil gemakkelijker te verwijderen.
2 Fruit ondertussen de ui en de knoflook glazig in een beetje olijfolie.
3 Mix de paprika’s in de blender met de ui en de knoflook. Voeg 1 el olijfolie, de Provençaalse kruiden en wat zwarte peper toe en mix opnieuw.

Salsa van groene kruiden

Superlekker bij rosbief of een stukje zeetong voor een mediterraan effect.

2 pers. • 10 min.

• 1 teentje knoflook • 1/2 chilipeper • 1 el bladpeterselie, gehakt • 1 el koriander, gehakt • 1 el bieslook, fijngesneden • sap van 1 limoen • 1 kl korianderzaadjes • 1 kl venkelzaadjes • fleur de sel • 1 el olijfolie

1 Mix de korianderzaadjes, de venkelzaadjes, de knoflook en de chilipeper fijn in een keukenrobot. Voeg de fijngehakte groene kruiden toe en meng met 1 el olijfolie.

2 Voeg wat zeezout en het limoensap toe.

Mangokokossaus

Zorgt voor een exotische toets bij kalkoen of kip, maar probeer het ook eens met een stukje witte vis.

2 pers. • 5 min.

• ¼ mango ‘ready to eat’ (100 g) • ¼ zoete appel, met schil, zonder klokhuis • 50 ml kokosmelk • snuifje kurkuma • zwarte peper • snuifje zout

Mix alle ingrediënten in de blender.

Avocadomayonaise

Perfect bij een tataki van zalm of grijze Noordzeegarnalen.

2 pers. • 5 min.

• 1 avocado, geschild en in stukken • 1 teentje knoflook, grof gehakt • sap van 1 limoen • enkele takjes koriander, fijngesneden • peper en zout

Mix de avocado met enkele takjes koriander, de knoflook en het limoensap tot een gladde saus. Kruid met peper en zout. Hou afgedekt in de koelkast tot verder gebruik. Voeg enkele eetlepels water toe indien de mayonaise te dik is.

Zoetzure saus

Klassiek bij kip, maar ook om duimen en vingers bij af te likken bij varkensvlees of loempia’s.

2 pers. • 10 min.

• sap van ½ limoen • ½ chilipeper, fijngesneden • 2 lente-uitjes, in reepjes • 3 el rodewijnazijn • 1 el acaciahoning • 1 el sojasaus • 1 el oestersaus (supermarkt of Oosterse winkel) • 2 el ketjap  manis (zoete sojasaus, in supermarkt of Oosterse winkel)

Laat de rodewijnazijn opkoken, voeg de honing, 1 el sojasaus, oestersaus en ketjap manis toe en laat even opkoken. Werk af met het limoensap, de chilipeper en lente-ui.

Lees ook…

  • Deel dit artikel:
Alles over Sandra Bekkari

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen