• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Recept van Sandra Bekkari: Taboulé van bloemkool met kikkererwten en granaatappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:


bereiding
  1. 1

    Mix de bloemkoolroosjes in een keukenmachine of blender tot kleine korrels. Mix niet te lang zodat het geen moes wordt.

  2. 2

    Rol de granaatappel over het werkblad terwijl je er hard op duwt. Snijd de vrucht in tweeën en verwijder de pitjes door met een lepel op de schil te kloppen.

  3. 3

    Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. 4

    Meng 3 el olijfolie met het sap van de limoen en voeg wat verse munt en koriander toe.

  5. 5

    Rooster de amandelen in een antiaanbakpan zonder vetstof.

  6. 6

    Bak de couscous van bloemkool een paar minuten in de pan in een klein beetje olijfolie. Voeg de ras el hanout toe en kruid met peper en zout.

  7. 7

    Meng met de overige ingrediënten en werk af met nog wat verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Mix de bloemkoolroosjes in een keukenmachine of blender tot kleine korrels. Mix niet te lang zodat het geen moes wordt.

  2. 2

    Rol de granaatappel over het werkblad terwijl je er hard op duwt. Snijd de vrucht in tweeën en verwijder de pitjes door met een lepel op de schil te kloppen.

  3. 3

    Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. 4

    Meng 3 el olijfolie met het sap van de limoen en voeg wat verse munt en koriander toe.

  5. 5

    Rooster de amandelen in een antiaanbakpan zonder vetstof.

  6. 6

    Bak de couscous van bloemkool een paar minuten in de pan in een klein beetje olijfolie. Voeg de ras el hanout toe en kruid met peper en zout.

  7. 7

    Meng met de overige ingrediënten en werk af met nog wat verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.