Meest recente artikelen

Eet jezelf in topconditie: de gezonde tips van de redactie

Handig én haalbaar!

Eet jezelf in topconditie: de gezonde tips van de redactie Artikel

Jezelf fit en gezond eten, verantwoord én lekker? Daar gaan we voor! De redactie verzamelde de beste tips om makkelijk die gezonde gewoonten vol te houden.

Hou je net zoals wij van lekker eten? Met deze 24 tips van de redactie voor gezonde eetgewoonten blijf je genieten terwijl je aan je gezondheid werkt.

24 gezonde tips van de redactie

De tips van Sofie

Sofie is single en beheerst de klassieke kooktechnieken tot in de puntjes. Ze kookt heel graag, maar heeft niet zo veel tijd. In het weekend kookt ze uitgebreid: meestal iet of wat klassiek, maar altijd met een verrassende twist. Dit zijn haar tips…

1. Porties invriezen

"Ik kook vaak grote hoeveelheden en vries die dan in porties in. Zo tover je snel een gezonde en verse maaltijd op tafel en bovendien heb je zo minder restjes."

2. Vervang gehakt door americain puur

"Een goed alternatief voor gehakt? Americain puur die je rul bakt in een pan met antiaanbaklaag. Véél minder vet en minstens zo lekker."

3. Creatief met kikkererwten

"Elke dag vlees hoeft niet voor mij. Als vervanger gebruik ik graag peulvruchten om een volwaardige maaltijd te krijgen. In mijn kast vind je daarom altijd enkele blikken kikkererwten. Lekker en veelzijdig!"

4. Havermoutpannenkoeken

"Ik ben niet zo'n fan van ontbijtgranen, geef mij maar havermout. Je blijft er lekker lang verzadigd door. In het weekend maak ik graag deze havermoutpannenkoeken. Heerlijk met vers fruit!"

5. Lichte soepjes

"Ik zorg ervoor dat ik altijd verse soep in huis heb. Het kost niet veel tijd om die te maken, en zo kun je, wanneer je na een werkdag thuiskomt met een knorrende maag, meteen iets lekkers op tafel zetten."

6. Slanke ovenfrietjes

"Ik maak graag ovenfrietjes, ook van groenten als wortel en pastinaak. Het enige wat je moet doen, is de groenten in frietjes snijden, er wat olie en kruiden bijdoen en ze bakken in de oven. Zo eenvoudig is het!"

7. Supersnelle gezonde wok

"Als single blijven er regelmatig restjes groenten over in de koelkast. Ik probeer zo weinig mogelijk weg te gooien en verwerk ze daarom in een heerlijke wok. Snel, eenvoudig én vers!"

8. Altijd vers brood

"Ook brood past binnen een gezond voedingspatroon. Ik bak zelf graag broodjes die ik invries en 'de avond voordien weer laat ontdooien. 's Ochtends nog even opwarmen in de broodrooster en smullen maar!"

De tips van Jolien

Jolien groeide op in een boerderij, maar woont nu in Antwerpen met haar vriend. Ze gaat altijd voor vers, ook tijdens drukke dagen op de redactie, en deelt graag deze gezonde tips…

1. Gezonde snacks in je tas 

"Ik ga voor gezonde tussendoortjes als fruit en noten. Eigenlijk eet ik de hele dag door kleine beetjes om mijn energieniveau op peil te houden. Niets zo erg als je flauw voelen van de honger!"

2. Maak van elk restje een feest!

"Stel je maaltijden strategisch samen. De ene dag groenten in de wok? Gooi de restjes in je frittata voor de lunch. Je hebt niet alleen minder werk, je hoeft ook niets weg te gooien."

3. Lekker lichte fruitsalades

"Ik hou van fruit! Een frisse fruitsalade maakt me altijd vrolijk, maar níét als er tien soorten fruit met elkaar gemengd worden zoals in een standaard hotel-fruitsalade. Deze combo's zijn zeker het proberen waard."

4. Halfuurtje wandelen

"Behalve de juiste brandstof is bewegen volgens mij cruciaal. En nee, dan heb ik het niet over hardlopen, of – nog erger – fitnessen in een betonnen gebouw. Dat is niet aan mij besteed. Maar wat hou ik van wandelen! Heerlijk, die frisse lucht!"

5. Infused water

"Voor collega's die denken 'staat die nu weer recht?': ja! Ik strek geregeld de benen om een glas water te nemen. Ik voeg er dikwijls fruit aan toe, zodat ik m'n dagelijkse anderhalve liter water moeiteloos binnenkrijg."

6. Voldoende slaap

"Ik probeer in het weekend altijd lekker bij te slapen. Ik voel het meteen: als ik moe ben, hunker ik naar zoete verleidingen, terwijl ik er na een goede nachtrust niet eens aan denk!"

7. Gezonde en snelle recepten

"Laat gewerkt en helemaal uitgehongerd? Dan lonkt al snel die zak chips. Wapen je ertegen met een goed gevulde voorraadkast en enkele recepten die je op een halfuurtje op tafel kunt zetten."

8. Lekker met granen

"Ik heb altijd enkele zakjes granen in mijn voorraadkast liggen. Tarwe, quinoa of linzen: een snelle graansalade krijgt in 1-2-3 smaak én bite. Ideaal voor in een druk weekend, dus."

De gezonde tips van Natalie

Natalie kookt graag gezond en lekker voor haar man en 2 jonge kinderen. Met deze tips houdt zij haar gezonde levensstijl vol, thuis en op de redactie.

1. Pimp je havermout

"Ik ontbijt op weekdagen graag met havermout, maar doe er elke dag wel iets anders mee. Gebakken appeltjes, kiwi, passievrucht of geroosterde noten en zaden erbij: lekker!"

2. Viva courgetti!

"Met groentespaghetti kun je eindeloos variëren. Voor mijn kinderen meng ik meestal pasta- en groenteslierten."

3. Meeneemsalades

"Als lunch neem ik meestal een gezonde salade mee naar de redactie die ik de avond ervoor heb klaargemaakt. In een bokaal ziet het er extra smakelijk uit."

4. Zoete aardappelfrietjes

"Heerlijk en gezond, zoete aardappelfrietjes! Ik maak ze steeds met andere specerijen. Probeer eens gerookt paprikapoeder of garam masala toe te voegen voor een andere smaakbeleving."

5. Puree zonder patatjes

"Voor het avondeten ga ik meestal voor klassieke gerechten, maar ik maak ze graag op een gezonde en slanke manier klaar. Puree met enkel groenten is bijvoorbeeld een echte aanrader!"

6. Apero met groentedips

"Mijn grootste zonde is ongetwijfeld het aperitiefmoment. Daarom zorg ik altijd voor versgesneden groentjes die ik graag combineer met een zelfgemaakte groentedip. De garantie op succes, ook bij mijn gasten!"

7. Superfoodcrackers

"Tijdens de week probeer ik zo weinig mogelijk brood te eten en neem ik gezonde crackers mee. Deze zijn ook nog eens makkelijk zelf te maken!"

8. Bananenbrood

"In het weekend experimenteer ik samen met mijn kinderen met havermoutpannenkoeken, bananenbrood en hartige muffins. Een gezond ontbijt dat toch nog lekker is."

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen