Meest recente artikelen

6x gezond in 30 minuten

Lekker gezond

  • Deel dit artikel:
6x gezond in 30 minuten Artikel

Wil je gezond eten maar heb je niet veel tijd? Geen probleem! Deze 6 gerechten tover je binnen 30 minuten op tafel.

Het is niet altijd even makkelijk een druk leven te combineren met een gezonde levensstijl. Want sporten en gezond koken, dat vraagt nu éénmaal tijd. Soms is het gewoon makkelijker en sneller een afhaalmaaltijd te bestellen of een diepvriespizza in de oven te schuiven dan een gezonde maaltijd te koken. Of is het een fabeltje dat gezond koken veel tijd vraagt? Wij zeggen volmondig ‘ja!’. Een gezonde maaltijd koken kost namelijk niet noodzakelijk meer tijd. Zeker niets mits een beetje voorbereiding.

Meal prepping

Een paar uurtjes kokkerellen in het weekend maakt een wereld van verschil op hongerige weekavonden. Stel in het weekend je (gezond) weekmenu samen, ga boodschappen doen en kook je maaltijden voor de volgende week. Bewaar ze in de koelkast of diepvries zodat jij tijdens de week je maaltijden alleen maar op hoeft te warmen. Superhandig, makkelijk en snel! En wij zouden natuurlijk Libelle Lekker niet zijn, moesten we jou geen handje willen helpen. Download hier je gratis menu planner, boodschappenlijstje en kookplanner om je te helpen bij je meal prepping. Zo ga je te werk:

  1. Download de gratis planners en print ze. 
  2. Stel je menu samen en vul deze in op je menuplanner. Een beetje inspiratie nodig? Klik dan hier.
  3. Maak je boodschappenlijstje.
  4. Plan wanneer je gaat koken. Heb je wat extra tijd op zondag? Plan hier dan een kooksessie waarbij je maaltijden voor de komende 3 dagen maakt. Vul deze planning in op je kookplanner. 

Nog vragen over meal prepping? Lees er hier alles over.

6 x gezond & snel

Maar sommige gezonde maaltijden zijn in een wip klaar en hoef je dus niet op voorhand te bereiden. Wij sommen er 6 voor je op.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen