Meest recente artikelen

Salad in a jar: zo maak je dat

Ideaal om mee te nemen

Salad in a jar: zo maak je dat Artikel

Salad in a jar: dat is een salade in een bokaal. Het ziet er niet alleen leuk uit, al die laagjes hebben ook een functie.

Weg met die saaie boterhammen of cafetarialunch. Neem liever een grote bokaal verse salade mee naar je werk. Salade in bokaal? Ja hoor, niets hipper (én handiger) dan een salad in a jar. Het enige wat je nodig hebt voor je salade on the go, is een luchtdichte bokaal (met schroefdeksel of beugeldeksel) en alle ingrediënten van je lievelingssalade.

Zorg voor een mix van verschillende ingrediënten. Rauwkost of kort verhitte groenten zijn altijd goed, maar zorgen maar eventjes voor een voldaan gevoel. Voeg daarom wat rijst, granen of noedels toe aan je salade. Een avocado kan ook, want de gezonde vetten zijn extra voedzaam en vullend.

Smakelijk gestapeld

Als je 's middags wilt genieten van een lekker knapperige salade is het belangrijk dat je je ingrediënten slim stapelt. Bouw je salade omgekeerd op.

Zo ga je te werk

  1. Doe de dressing helemaal onderaan in je bokaal.
  2. De zwaarste ingrediënten (pasta, quinoa, blokjes kaas, komkommer …) leg je op de dressing.
  3. De lichtste ingrediënten (sla, croutons …) liggen helemaal bovenaan zodat ze niet geplet worden en lekker krokant blijven.

Zo eet je het

Uit een bokaal eten is erg onhandig. Het is dan ook helemaal niet de bedoeling dat je je salad uit de bokaal eet. Keer de bokaal om op een bord. Resultaat? De dressing loopt gelijkmatig over alle ingrediënten en je groentjes zijn nog steeds knapperig!

Mason jar

Een salad in a jar wordt idealiter in een mason jar of weckpot gemaakt. Dat is een glazen bokaal die gebruikt wordt om voedsel in te maken en te bewaren. Deze bokalen kunnen luchtdicht afgesloten worden. Zo blijft alles langer vers.

Recepten voor salad in a jar

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen