Meest recente artikelen

5 verschillende manieren om te ontbijten met havermout

Een heerlijk powerontbijtje

5 verschillende manieren om te ontbijten met havermout Artikel

Goed begonnen is half gewonnen, toch? Met een havermoutontbijt geef je jezelf 's ochtends een stevige voorsprong voor een dag vol energie.

Waarom kiezen voor havermout?

  • Havermout is gezond en rijk aan vezels.
  • Havermout zorgt voor een lang verzadigd gevoel, waardoor je minder snel naar ongezonde snacks grijpt.
  • Havermout is lekker veelzijdig. Je kunt het warm of koud eten, in zowel zoete als hartige bereidingen.
  • Havermout bij het ontbijt houdt je bloedsuikerspiegel stabiel. Daardoor krijg je minder dips doorheen de dag.
  • Wetenschappers hebben aangetoond dat je door regelmatig havermout op het menu te zetten beter beschermd bent tegen hart- en vaatziekten. De betaglucanen in havermout verlagen het cholesterolgehalte.

5x havermout bij het ontbijt

  1. Havermoutmeel. Je kunt perfect meel maken van havermoutvlokken. Mix ze fijn in de keukenrobot en gebruik het havermoutmeel net als bloem. Wil je het beslag van je wafels of pannenkoeken graag wat luchtiger? Voeg dan eventueel wat bakpoeder toe of gebruik een deel havermoutmeel en een deel (zelfrijzende) bloem.
  2. Havermoutpap. De meest traditionele manier om havermout te bereiden! Je hiervoor ook perfect plantaardige melk gebruiken. Wil je je havermoutpap wat fijner van textuur? Maal de vlokken dan eerst fijn. Voeg eventueel wat suiker, vanillemerg of kaneelpoeder toe voor extra smaak. Lekker snel? Je vindt in de winkel ook zakjes 'instant' havermout, die snel klaar zijn met melk in de microgolf.
  3. Havermoutcrumble. Havermout leent zich perfect tot het maken van een krokant korstje. Gebruik een deel havermoutvlokken en meng dat onder gemalen noten, bijvoorbeeld amandelmeel. Voeg wat olie en een eiwit toe en lepel dat mengsel over fruit in een ovenschaal. Bak de crumble goudbruin en krokant in de oven op 180°C.
  4. Zelfgemaaktegranola. De basis voor een lekkere homemade granola? Havermout! Meng noten naar keuze onder de havermoutvlokken, voeg honing, vetstof en een eiwit toe en je bakt in een mum van tijd je eigen favoriete granolamix.
  5. Overnight oats. Hiervoor laat je havermoutvlokken een nachtje wellen in koude (plantaardige) melk in de koelkast. Meng er eventueel cacaopoeder of pindakaas onder voor extra smaak. Net zoals bij havermoutpap kun je de havervlokken eerst even mixen als je een fijnere structuur verkiest.

Ga aan de slag met deze lekkere ontbijtjes met havermout

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen