Hoe weet je wanneer je een pannenkoek moet omdraaien?
Dit zijn onze tips
Pannenkoeken bakken, dat is iets wat iedereen onder de knie moet hebben. Het lijkt poepsimpel, maar hoe weet je wanneer je die pannenkoek moet omdraaien? Let op deze signalen.
In onze mailbox krijgen we regelmatig de vraag hoe lang een pannenkoek precies moet bakken. Wel, dat is niet exact te zeggen. Maar er zijn wel enkele dingen waardoor je kunt weten wanneer het tijd is om ‘m om te draaien.
1 Zo zie je het
Of een pannenkoek klaar is om om te draaien, kun je zien aan de volgende dingen:
er verschijnen belletjes of luchtblaasjes op het oppervlak,
de bovenkant ziet er mat en droog uit in plaats van nat of glanzend,
de randen van de pannenkoek beginnen lichtbruin te kleuren en los te komen van de pan,
- de onderkant van de pannenkoek is goudbruin, niet bleek (nog niet voldoende gebakken) of donkerbruin (te lang gebakken).
2 Zo voel je het
Gebruik een dunne, brede spatel om de pannenkoek om te draaien (of oefen je opgooiskills!). Als je de pannenkoek met de spatel probeert op te tillen, voel je dat de pannenkoek stevig genoeg is om niet te scheuren. Is hij toch nog wat fragiel? Laat ‘m dan nog wat langer bakken.
3 Zo weet je het
Een pannenkoek moet gemiddeld ongeveer 1 à 2 minuten bakken op middelhoog vuur voor je ‘m kunt omdraaien. Hoe lang exact, dat is afhankelijk van verschillende factoren: hoe warm staat het vuur? Van welk materiaal is de pan gemaakt? Hoe dik is de laag beslag die je in de pan goot? … Omdat het even uitproberen is, mislukt de eerste pannenkoek dikwijls. Dat is helemaal normaal. Beschouw het als een lekker extraatje voor degene die bakt.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!