Recept

Recept van Sandra Bekkari: chateaubriand met ovenfrietjes en homemade mayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:


bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Meng 2 el olijfolie met Provençaalse kruiden en wrijf het vlees ermee in. Kruid met peper en zout en laat even staan op kamertemperatuur. 

  3. 3

    Snij de aardappelen, wortels en pastinaak tot frietjes. Dep ze goed droog en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en meng goed. Kruid met tijm en zout en bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Roer geregeld om zodat ze niet aanbakken. 

  4. 4

    Bak de chateaubriand in de helft olijfolie, de helft boter in een braadpan. Bak 3 minuten aan de ene kant, draai het vlees om met een spatel en bak nog een 2-tal minuten. Serveer met de mayonaise en ovenfrietjes. 

  5. 5

    Klop voor de mayonaise hei ei los, voeg er de mosterd, het citroensap en het water aan toe en mix in een hoge, smalle maatbeker. Voeg langzaam olijfolie toe terwijl je blijft mixen. Hoe meer olie je toevoegt, hoe dikker de mayonaise wordt. Kruid met peper en fleur de sel. 

    Tip: Je kan de mayonaise ook aanlengen met Griekse yoghurt. Gebruik een zachte olijfolie voor het maken van de mayonaise. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!