Meest recente artikelen

4x slank kerstdiner

Kerst zonder extra kilo's

4x slank kerstdiner Artikel

Wil je met kerst lekker eten maar géén kilo's aankomen? Dan hebben wij 4 perfecte kerstmenu's voor jou! Ze zijn feestelijk, lekker en bovendien ook slank. We beloven dat iedereen (ja, ook je gasten die niet op hun lijn letten) ervan zal smullen!

Menu 1: slim vervangen

Vis is meestal een slanker alternatief voor vlees – op voorwaarde dat je rijke sauzen achterwege laat. En ga eens voor een feestelijke bouillon in plaats van een klassieke roomsoep: dat zijn heel wat calorieën uitgespaard.

Save

Menu 2: slank bereid

Door zowel te kiezen voor slanke ingrediënten als slanke bereidingswijzen, kun je je kerstdiner lekker licht houden. Ga bijvoorbeeld voor kip in het hapje, gerookte zalm en rauwe groenten in het voorgerecht, gegrild rundvlees en ovenfrietjes voor het hoofdgerecht en een dessert op basis van yoghurt in plaats van room.

Menu 3: wereldkeuken

Zoek je inspiratie eens in de wereldkeuken: verrassende smaken trekken de aandacht, terwijl je toch slanke en gezonde ingrediënten gebruikt. Iedereen zal jouw kerstmenu heel bijzonder vinden, en toch niet het gevoel hebben dat het een ‘kerst op dieet’ was.

Menu 4: klassiek maar licht

Ook een eerder klassiek kerstdiner met oesters en kalkoen kun je slank en licht houden. Vergeet rijke soepen en sauzen, ga voor pure smaken. Vervang de kroketjes bij het gebraad door peterselieaardappeltjes of puree, en verras op het einde met een frisse granité in plaats van de klassieke ijstaart.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen