Recept

Trifle van yoghurt, passievrucht en appel met eiwitcake

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eiwitten stijf. Voeg de suiker, het citroensap en 2 el maïszetmeel toe en klop nog enkele minuten. Voeg dan enkele druppels vanille- en amandelextract, het bakpoeder en de bloem toe en schep voorzichtig alles om.

  2. 2

    Giet in een beboterde en bebloemde tulbandbakvorm en zet 40 à 45 minuten in de oven. 

  3. 3

    Schil de appelen, snij ze in blokjes en bak ze in een klontje boter. Voeg wat geraspte gember, honing en limoensap toe en laat ze karamelliseren. Laat afkoelen. 

  4. 4

    Snij de cake in plakjes. Prik uit de helft van de plakjes met een koekjesvormpje sterretjes. Prik op een stokje. 

  5. 5

    Vul de glaasjes met een laagje yoghurt, passievrucht, een schijfje cake en appeltjes en eindig met een toef yoghurt. Leg er een prikker met een sterretje bij. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Trifle van yoghurt, passievrucht en appel met eiwitcake

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!