Meest recente artikelen

Zo kom je slank de feestdagen door

Lief voor je lijn tijdens de feesten, maar vergeet niet te genieten

Zo kom je slank de feestdagen door Artikel

Krijg jij het al benauwd als je nog maar denkt aan al dat eten en drinken tijdens de feestdagen? Geen paniek: met deze tips in het achterhoofd kan je gerust genieten van al dat lekkers.

1 Feest niet op een lege maag

Veel mensen denken dat het slim is om gedurende de dag voor een feestje niets of erg weinig te eten. Dat is eigenlijk net een slechte reflex: op die manier honger je jezelf uit en zal je geneigd zijn 's avonds veel meer te eten. Als je met een lege maag naar een etentje vertrekt, loop je veel meer kans om hapjes te eten uit honger dan uit zin. Eet daarom eerst thuis nog een gezonde snack (wat rauwe groenten met een lekker dipsausje, een bord soep, een handvol noten …). Zo kun je straks op tijd nee zeggen tegen nog een hapje en voorkom je dat je té veel brood of kroketjes eet.

2 Kies verstandig

Gek op ijstaart of grote fan van pommes duchesse? De feestdagen hoeven écht geen marteling te zijn. Je mag gerust genieten van je favoriete eten. Weet van welk eten je écht gelukkig wordt en geniet er zonder schuldgevoel van. Schep voldoende groenten op je bord en laat dan misschien de room in je soep of de bokkenpootjes bij de koffie achterwege.

3 Organiseer het feestje zelf

Een logische tip: als je zelf een feestje organiseert, heb jij in handen wat er op tafel komt. Zo kun je zelf beslissen hoe gezond het eten dat geserveerd wordt precies is. Bovendien voel je je dan ook niet verplicht om je bord leeg te eten uit beleefdheid tegenover de gastheer of -vrouw. Hier vind je enkele slanke kerstmenu's.

4 Wees matig met alcohol

Bij een feestmaal hoort ook een lekker glaasje, maar in veel alcoholische dranken zitten heel wat verborgen calorieën. Zo bevat een glas bier zo'n 100 kcal, een glaasje droge witte wijn 70 kcal en een glas cava 75 kcal. Wissel genoeg af met water en zorg ervoor dat je geen alcohol drinkt om je dorst te lessen.

5 Diëten is niet nodig

Het was Sandra Bekkari die tegen ons zei: "Je komt niet bij tussen Kerstmis en Nieuwjaar, maar tussen Nieuwjaar en kerst." Eén week per jaar wat zwaarder eten zal je geen extra kilo's opleveren. Maar blijf niet hangen in die feestmodus. Geniet van de feestdagen, en eet daarna terug gewoon gezond en sport zoals je anders zou doen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen