Kalkoenrollade met pistache en witloof
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalkoenrollade met pistache en witloof

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de vulling. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit de sjalot en de knoflook glazig in de boter. Hak de pistachenoten grof en meng samen met de gedroogde veenbessen onder de sjalot. Kruid met peper en zout. 

  2. 2

    Snij de kalkoenfilet overlangs in de helft, maar snij 'm niet helemaal door, zodat je één plat stuk vlees krijgt. Besmeer de kalkoen met de pistache-veenbessenvulling en rol op tot een mooi gebraad. Bedek met de sneetjes gedroogde ham en bind op met keukentouw. Doe wat boter in een ovenschaal en schik er het kalkoengebraad. Gaar 1 uur in de oven.

  3. 3

    Snij het witloof overlangs doormidden. Bak het kort langs beide kanten in boter. Voeg er een scheutje water bij, kruid met peper, zout en nootmuskaat en dek af met een vel bakpapier. Zet het deksel op de pan en laat nog 5 minuten garen.

  4. 4

    Verwarm de verveenbessen 5 minuten in een pannetje samen met de rietsuiker. Verwarm de bereide veenbessen en geef ze als saus bij het gerecht.

  5. 5

    Serveer het kalkoengebraad met het witloof, de gestoofde verse veenbessen en de veenbessensaus.
    Tip: Lekker met kroketjes.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de vulling. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit de sjalot en de knoflook glazig in de boter. Hak de pistachenoten grof en meng samen met de gedroogde veenbessen onder de sjalot. Kruid met peper en zout. 

  2. 2

    Snij de kalkoenfilet overlangs in de helft, maar snij 'm niet helemaal door, zodat je één plat stuk vlees krijgt. Besmeer de kalkoen met de pistache-veenbessenvulling en rol op tot een mooi gebraad. Bedek met de sneetjes gedroogde ham en bind op met keukentouw. Doe wat boter in een ovenschaal en schik er het kalkoengebraad. Gaar 1 uur in de oven.

  3. 3

    Snij het witloof overlangs doormidden. Bak het kort langs beide kanten in boter. Voeg er een scheutje water bij, kruid met peper, zout en nootmuskaat en dek af met een vel bakpapier. Zet het deksel op de pan en laat nog 5 minuten garen.

  4. 4

    Verwarm de verveenbessen 5 minuten in een pannetje samen met de rietsuiker. Verwarm de bereide veenbessen en geef ze als saus bij het gerecht.

  5. 5

    Serveer het kalkoengebraad met het witloof, de gestoofde verse veenbessen en de veenbessensaus.
    Tip: Lekker met kroketjes.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.