Feestmenu à la Pascale Naessens
Geniet van een lekker licht feestmenu
Wil jij tijdens de feestdagen culinair uitpakken zonder uren in de keuken te staan? Pascale Naessens deelt een heerlijk makkelijk en toch lekker licht feestmenu.
Pascale Naessens staat bekend om haar eenvoudige, natuurlijke gerechten boordevol smaak en haar filosofie rond puur en gezond eten. Ze deelt haar feestelijke recepten, ideaal om samen te genieten.
Pascale: “Eindejaar vind ik zo’n gezellige periode. Iedereen is goedgezind, de druk is wat minder omdat het toch een beetje vakantie is, en het ene feestje volgt het andere op. Toegegeven, ik kook graag en ik wil mijn gasten verwennen met bijzonder lekkere gerechten, maar wil ook zélf plezier beleven aan de avond, en niet de hele tijd verdwijnen in de keuken. Daarom kies ik een menu waar ik niet al te veel werk aan heb en waarvan ik weet dat het niet kan mislukken. Succes gegarandeerd! Het enige wat jij nog moet doen, is leuke gasten uitnodigen of mee aanschuiven voor een romantische tête-à-tête.”
Hapje: Avocado met krab en lompviseitjes
Een fris, luxehapje dat meteen een feestelijke toon zet. De romige avocado combineert prachtig met het zachte krabvlees en het ziltige crunch van lompviseitjes.
Voorgerecht: venusschelpen in een soepje van sojasaus, gember en knoflook
Dit voorgerecht is licht, aromatisch en snel klaar. De venusschelpen garen in een warm, geurig bouillonnetje op basis van sojasaus, gember en knoflook. Het resultaat is een Aziatisch geïnspireerde smaakbom die toch heerlijk verfijnd blijft.
Hoofdgerecht: zeebaars met courgetteslierten, zeekraal en zeespaghetti
Pascale staat bekend om haar pure combinaties en dit hoofdgerecht is daar het perfecte voorbeeld van. De zachte zeebaars wordt geserveerd met frisse courgetteslierten en mineralige zeegroenten zoals zeekraal en zeespaghetti. Licht, elegant én boordevol smaak.
Dessert: smeuïge, warme chocolade
Ook feestelijke desserts passen in een gezond voedingspatroon. Probeer dit chocoladedessert eens: succes verzekerd.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!