Recept

Appelkruimeltaart in een glaasje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Echt een feestelijk dessert, en nog gezond ook, want deze appeltaart in een glaasje past helemaal in de visie van Sandra Bekkari.

Vier je kerst op locatie? Dan is dit ook een handig dessert. Je kunt alle onderdelen vooraf klaarmaken en apart meenemen in potjes. Ter plekke werk je gewoon nog de glaasjes af.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Meng het amandelmeel met het hazelnootmeel. Voeg 2 eetlepels honing, 1 eetlepel gesmolten kokosolie, het ei en het zout toe. Meng tot een kruimelig deeg. Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en duw het goed aan. Bak het 12 minuten in de oven.

  2. 2

    Schil intussen de appelen en snij het vruchtvlees in blokjes. Bak ze lichtjes bruin in de rest van de kokosolie. Bedruppel ze met 1 eetlepel honing en laat even karamelliseren. Blus met het sap van de citroen. Voeg de rozijnen toe en brneg op smaak met het kaneelpoeder.

  3. 3

    Mix de ricotta romig met 1 eetlepel honing en de geraspte schil van de citroen. Haal de crumble uit de oven en steek met een vormpje 4 sterretjes uit een vast deel van de crumble. Verbrokkel de rest van de crumble.

  4. 4

    Verdeel de verbrokkelde crumble over 4 glaasjes. Schep er wat van de appeltjes en de ricotta op. Herhaal en werk de glaasjes af met een sterretje, een blaadje munt en eventueel nog wat extra kaneelpoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appelkruimeltaart in een glaasje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!