Sana Xmas! Een lekker gezond kerstmenu à la Sandra Bekkari
Healthy Xmas!
Geen zin in zware, ongezonde kost tijdens de feestdagen? Dan is dit kerstmenu à la Sandra Bekkari echt iets voor jou. Het is feestelijk, superlekker en toch gezond. Wedden dat dit Sana kerstmenu door al je gasten gesmaakt zal worden?
Zin in een kerstfeest dat even licht en gezond als gezellig is? Met dit kerstmenu à la Sandra Bekkari zet je een feestmaaltijd op tafel die barst van smaak, zonder de zware kost die vaak bij de eindejaarsperiode hoort. Dit is opnieuw het bewijs dat je met pure ingrediënten en slimme bereidingen een sana kerstdiner kunt creëren dat iedereen aan tafel zal bevallen.
Kerstmenu à la Sandra Bekkari: gezond, feestelijk en megalekker
Feestelijk, superlekker én verrassend licht – wedden dat dit healthy kerstmenu zelfs bij de grootste lekkerbekken in de smaak valt?
Hapje: witloofbootjes met kingkrab en granaatappel
Witloofbootjes zijn echte klassieker op de aperitieftafel. Deze sana variant met kingkrab en granaatappel is superfeestelijk en klaar in amper 15 minuten. Ben je niet echt fan van krab? Vervang het ingrediënt dan door garnalen. Dit hapje is trouwens helemaal glutenvrij, dus ook perfect wanneer je gasten met een glutenintolerantie over de vloer krijgt. Voor een niet-glutenvrije variant kun je eventueel het witloof vervangen door toastjes.
Voorgerecht: broccoli-pastinaaksoep
Als voorgerecht gaan we voor een broccoli-pastinaaksoep. Broccoli is een erg gezonde groente met een ontgiftende werking. Het is bijvoorbeeld goed voor de lever, dus drink gerust dat extra glaasje wijn vandaag. Ook de vergeten groente pastinaak is lekker, gezond en erg vezelrijk. Werk het soepje af met geroosterde amandelen voor een feestelijke toets.
Hoofdgerecht: parelhoenfilet met notenkorst, puree van zoete aardappel en gebakken spruitjes
Een gezond en feestelijk gerechtje dat je ook nog eens snel op tafel tovert? Dan zit je goed met deze parelhoenfilet met notenkorst, zoete aardappelpuree en spruitjes. Je zou het niet zeggen, maar dit gerechtje maak je binnen het halfuur. Bovendien kun je de zoete aardappelpuree makkelijk op voorhand maken, waardoor je weer wat extra tijd met je gasten aan tafel kunt spenderen.
Dessert: chocolademousse met bosvruchten
Bij een feestmenu hoort natuurlijk een lekker dessertje. Wij sluiten af met deze heerlijk luchtige chocolademousse. Klaar in 10 minuten en makkelijk op voorhand te maken.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!