Meest recente artikelen

8x de heerlijkste citroendesserts

Niet voor zuurpruimen

8x de heerlijkste citroendesserts Artikel

When life gives you lemons... dan maak je er een heerlijk nagerechtje mee. Supersmaakvol, superverfrissend! Wij geven je 8x dessertinspiratie met citroen.

Aankopen en bewaren

Let erop dat citroenen bij aankoop goed stevig aanvoelen en een mooie gave schil hebben. Hele citroenen kun je weken bewaren in de groentelade van je koelkast. Halve citroenen leg je het best met het snijvlak naar boven in de koelkast. De citroen vormt zelf een laagje dat uitdrogen voorkomt.

Bio boven

Gebruik het best biologische en onbehandelde citroenen wanneer je de schil nodig hebt voor het recept. Deze zijn vrij van pesticiden én zorgen ook voor een mooier bakresultaat.

Lekker extraatje

Wist je dat je lemon curd makkelijk zelf kunt maken? Extra handig: je kunt 'm lang bewaren in een weckpot. Deze zurige citroenroom tilt elk stuk cake, taart, ijsje of yoghurt naar een hoger niveau!

Zero waste

Te veel citroenen gekocht? Je kunt ze prima invriezen. Enkel de schil over? Gooi die zeker niet zomaar weg, want daarin zitten de meeste smaak én vitamines! Lekker om je gerecht of drankje mee op te frissen.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen