Recept

Citroentaartjes met meringue en pistaches

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wil je de randjes van je taartjes net zo netjes afwerken als bij de bakker? Ga dan met een deegrol voorzichtig over de randen van de bakvorm.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Ontrol het kruimeldeeg en snij er 4 rondjes uit die iets groter zijn dan je vormpjes (taartvormpjes van 12 cm diameter). Bekleed er de 4 met bakpapier beklede vormpjes mee en snij de randjes mooi bij. Beleg ze met bakpapier en bakparels (of -erwten) en bak ze 15 minuten in de oven. Neem het bakpapier weg en laat nog 10 minuten verder kleuren in de oven. Haal de deegbodems uit de oven, ontvorm ze voorzichtig en laat ze volledig afkoelen op een rooster.

  2. 2

    Klop de slagroom stijf. Meng de mascarpone met de lemoncurd. Halveer de passievruchten en zeef het sap. Lepel het onder de mascarpone en spatel er ook de stijfgeklopte slagroom onder. Schep het mengsel in een spuitzak en vul er de voorgebakken taartbodems mee.

  3. 3

    Hak de meringue en de pistachenootjes fijn. Werk de taartjes af met het seizoensfruit naar keuze, strooi er de meringue en de pistachenoten over en leg er de munt op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroentaartjes met meringue en pistaches

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!