Meest recente artikelen

7 dingen die je kunt doen met citroen

Wat een toppertje!

7 dingen die je kunt doen met citroen Artikel

Citroen is een heerlijke smaakmaker in de keuken maar ook daarbuiten kun je er heel wat mee doen. Van ontkalken tot opblinken: citroen kan het allemaal aan!

Conserveermiddel

Gesneden fruit kan snel bruin kleuren. En hoewel zo'n stukje fruit even lekker smaakt, ziet zo'n bruine avocado of appel er allesbehalve smakelijk uit. Dé truc tegen verkleuring? Er gewoon een beetje citroensap over sprenkelen. En voor een slappe sla terug tot leven te wekken, laat je hem gewoon een uurtje weken in een kom met water en citroensap.

Ontkalker

Ontkalk je waterkoker door hier het sap van één citroen en twee kopjes water in te laten koken. Spoel hem daarna een paar keer goed uit en hij is weer als nieuw.

Reinigingsmiddel

Vlekken op je tafelkleed (of je eigen kleding)? Citroen is een echte vlekkenkampioen! Meng wat citroensap met zout en wrijf het over de vlek. En ook je snijplank kun je reinigen met citroen. Lees hier hoe je het doet.

Opblinker

Maak je kraan glanzend schoon door er een halve citroen over te wrijven. Ga er nadien over met een droog doekje over en klaar!

Luchtverfrisser

Nare geurtjes in je ijskast of microgolf? Je kunt ze bestrijden met een gesneden citroen of versgeperst sap. Voor sterke geuren tijdens het koken (denk aan koolgeur) tegen te gaan, kun je het ook toevoegen aan je kookwater.

Antiplak

Ga kleverige rijst tegen door een paar druppeltjes citroensap toe te voegen aan het kookwater.

Metabolismebooster

Citroen boost je metabolisme en helpt je lichaam om vet te verbranden. Start daarom je dag steeds met een glas warm citroenwater.

 

Gek op citroen in de keuken? Klik hier om onze recepten te bekijken.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen