Tulbandjes van citroen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tulbandjes van citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker met een frisse twist. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de vormpjes in met boter en bestuif ze met bloem. Mix de boter een paar minuten met de suiker . Voeg de eieren één voor één toe. Schenk tot slot het citroensap en 20 ml melk erbij. Meng de bloem met het bakpoeder en spatel ze voorzichtig onder het eiermengsel. Voeg nog wat van de rest van de melk toe totdat het deeg in stukken van een lepel valt.

  2. 2

    Vul de ingevette vormpjes tot ongeveer 2/3de met beslag. Bak ongeveer 30 minuten in de oven. Laat heel even rusten en maak ze dan los op een rooster. Bestuif meteen met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de vormpjes in met boter en bestuif ze met bloem. Mix de boter een paar minuten met de suiker . Voeg de eieren één voor één toe. Schenk tot slot het citroensap en 20 ml melk erbij. Meng de bloem met het bakpoeder en spatel ze voorzichtig onder het eiermengsel. Voeg nog wat van de rest van de melk toe totdat het deeg in stukken van een lepel valt.

  2. 2

    Vul de ingevette vormpjes tot ongeveer 2/3de met beslag. Bak ongeveer 30 minuten in de oven. Laat heel even rusten en maak ze dan los op een rooster. Bestuif meteen met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.