Citroenflan
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Citroenflan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk fris dessert

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Was de citroenen, rasp de schil en pers het sap uit.

    Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. 2

    Breng de melk aan de kook.

    Klop de eierdooiers met de suiker tot een luchtige crème.

    Voeg er de citroenschilletjes en het citroensap bij.

  3. 3

    Meng een eetlepel maïszetmeel met wat water en voeg het bij de crème.

    Voeg nu, beetje bij beetje, de warme melk bij de crème.

  4. 4

    Giet een beetje karamelsaus in 6 flanvormpjes en doe er de citroencrème bij.

    Zet gedurende 4 uur, in een waterbad, in de oven, tot de flan opgesteven is.

    Laat afkoelen in de vormpjes en ontvorm net voor het serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Was de citroenen, rasp de schil en pers het sap uit.

    Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. 2

    Breng de melk aan de kook.

    Klop de eierdooiers met de suiker tot een luchtige crème.

    Voeg er de citroenschilletjes en het citroensap bij.

  3. 3

    Meng een eetlepel maïszetmeel met wat water en voeg het bij de crème.

    Voeg nu, beetje bij beetje, de warme melk bij de crème.

  4. 4

    Giet een beetje karamelsaus in 6 flanvormpjes en doe er de citroencrème bij.

    Zet gedurende 4 uur, in een waterbad, in de oven, tot de flan opgesteven is.

    Laat afkoelen in de vormpjes en ontvorm net voor het serveren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.