Recept

Citroencake met gember

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een dessertklassieker uit Groot-Brittanië! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de suiker, vanillesuiker en de boter glad. Voeg er één voor één de eieren bij en meng verder. Voeg de chiazaadjes, de bloem en het rijstmeel toe, samen met de kaneel en gember, de citroenrasp en het citroensap. Meng tot een glad cakebeslag.

  2. 2

    Beboter een springvorm met een diameter van 24 cm en bestuif met boekweitmeel. Stort het deeg in de vorm en bak in ± 50 minuten gaar in een hete oven. Prik erin met satéspiesje om te kijken of er nog deeg aan kleeft. Indien niet, dan is de cake gaar.

  3. 3

    Haal de cake uit de oven, haal hem uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Lepel de vanillesuiker door de zure room en lepel een flinke toef boven op de cake. Snij enkele plakjes van de citroen en werk de cake ermee af. Bestrooi met chiazaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroencake met gember

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!