Recept

Citroensoufflé

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra luchtig

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C.

  2. 2

    Roer 100 g zachte boter met 60 g poedersuiker en 40 g gezeefde bloem tot een homogeen deeg.

  3. 3

    Verwarm in een pannetje 300 ml melk. Roer er beetje bij beetje het deeg door. Laat het nog heel even op het vuur, tot het deeg van de bodem loskomt.

  4. 4

    Meng er, van het vuur af, het sap van 4 citroenen door, en de geraspte schil van 2 citroenen. Klop er dan één na één 5 eidooiers door.

  5. 5

    Klop 6 eiwitten met een mespuntje zout en 40 g poedersuiker tot sneeuw en spatel ze door het deeg. 

  6. 6

    Vet individuele vormpjes in met boter. Vul ze voor driekwart met deeg en strooi er kristalsuiker over. Zet 20 à 25 minuten in de op 200° C voorverwarmde oven.

  7. 7

    Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroensoufflé

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!