Recept

Citroenbiscuit met mango

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere, frisse biscuit. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Klop de eieren met de suiker 10 minuten in een keukenrobot tot het beslag witschuimig is en alle suikerkorrels opgelost zijn. Je kunt de eieren ook opkloppen met een garde.

  2. 2

    Zeef de bloem en spatel hem voorzichtig door het eiermengsel, voeg melk en citroenrasp toe. Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en zet 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Laat voor je het biscuit ontvormt eerst wat afkoelen in de vorm. Snij de taart met een scherp mes horizontaal in drie gelijke helften. Meng het citroensap met de rum en sprenkel over de taarthelften.

  4. 4

    Klop de roomkaas stijf met de zachte boter, de room, het vanille-extract en de poedersuiker. Verdeel de helft van de crème over de onderste biscuithelft. Strooi er wat mangoblokjes over. Leg er de tweede biscuithelft op, breng weer een laag crème aan met wat blokjes mango en leg er ten slotte de bovenkant op.

  5. 5

    Lepel de rest van de crème op de bovenkant en de rand van de taart, garneer met de rest van de mango en geraspte citroenschil. Laat even opstijven in de koelkast en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Citroenbiscuit met mango

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!