Recept

Lentetaart met maanzaad, lemon curd en slagroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor deze showstopper heb je wat meer tijd nodig. Maar geloof ons: deze taart is het waard!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 50°C op boven- en onderwarmte. Spoel de citroenen. Snij 1 citroen in flinterdunne plakjes en schik de plakjes op een met bakpapier bekleden bakplaat. Droog de schijfjes 2 uur in de oven. Verwarm daarna de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Maak de lemon curd. Meng alle ingrediënten in een grote kom en klop au bain-marie. Klop tot het mengsel dik genoeg is en aan de achterkant van je lepel blijft kleven. Giet in een warm gesteriliseerde pot en sluit af. Bewaar op een donkere, koele plaats.

  3. 3

    Maak de 2 biscuits. Breek per biscuit 6 eieren in de keukenrobot en klop ze even los. Voeg 200 g suiker toe en klop in 10 minuten luchtig en schuimig.

  4. 4

    Smelt 40 g boter. Vet je bakvorm in met een beetje van de gesmolten boter en bestuif met wat bloem. Doe de rest van de gesmolten boter bij de opgeklopte eieren en voeg de zaadjes uit 1 vanillestokje toe. Voeg 1 kl bakpoeder, 4 el maanzaadjes, de geraspte schil van 1 citroen en een snuifje zout toe en spatel er voorzichtig onder. Zeef 200 g bloem bij het deeg en meng alles zorgvuldig zodat er geen klontertjes meer in het deeg zitten. Herhaal voor de tweede biscuit.

  5. 5

    Doe het deeg in 2 bakvormen. Bak de biscuits 50 à 60 minuten. Check met een prikker of de biscuits gaar zijn. Haal ze uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Snij de afgekoelde biscuits elk doormidden. Voor deze taart heb je maar drie helften nodig.

  6. 6

    Maak de slagroom. Klop de room op met de vanillesuiker. Besmeer het onderste deel biscuit met een dikke laag slagroom en lepel er wat lemon curd over. Leg het tweede deel biscuit erop en herhaal. Dek af met het bovenste gedeelte van de taart.

  7. 7

    Versier de taart bovenaan met een dikke toef slagroom en daarop wat lemon curd. Werk af met enkele fijne plakjes gedroogde en verse citroen en wat fijngehakte pistachenoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lentetaart met maanzaad, lemon curd en slagroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!