Recept

Amandel-citroencake met maanzaad

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een heerlijk gezonde cake als dessert!

Karolien Olaerts tipt!

“Maanzaad is verkrijgbaar in verschillende super­markten. Ook al lijkt chiazaad er sterk op, het is geen geschikte vervanger, omdat het zich helemaal anders gedraagt. Kun je geen maanzaad vinden, laat het dan weg.”

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 175°C boven- en onderwarmte. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Smelt de boter in de microgolfoven (in 2 x 20 seconden). Zet opzij, zodat ze wat kan afkoelen.

 2. 2

  Doe het amandelpoeder, het meel, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat, de suikervervanger en het maanzaad in een kom en roer de ingrediënten om met een klopper, tot alles goed verdeeld is.

 3. 3

  Doe de appelmoes en de eieren in een andere kom en klop ze goed los. Klop er de gesmolten boter door.

 4. 4

  Schep de droge ingrediënten door de vochtige tot alles gelijkmatig verdeeld is. Spoel de citroen. Rasp de citroenschil bij het beslag. Pers de citroen uit en voeg 3 eetlepels van het sap (45 ml) toe aan het beslag. Schep nogmaals goed om. Stort het beslag meteen in de bakvorm en bak de cake 40 minuten in de oven.

 5. 5

  Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm. Zet hem daarna voorzichtig op een rooster en laat hem volledig afkoelen, voor het aansnijden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Amandel-citroencake met maanzaad

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!