Recept

Taco’s met falafel, ovengeroosterde bloemkool en een rodekoolslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kunnen niet alle groenten in de tacoschelpen? Serveer ze als extraatje op tafel of neem ze mee voor de lunch. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper, zout en komijnpoeder en gaar 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Snij de rodekool met een mandoline of scherp mes in interdunne reepjes. Pel de sinaasappel en snij ‘m in blokjes. Klop de honing los met het limoensap. Meng de rodekool met de sinaasappel en de dressing. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak de falafel. Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de knoflook en sjalot. Mix de kikkererwten in de blender fijn met de knoflook, de sjalot, de peterselie, het paneermeel, de komijn, de koriander, een scheutje olijfolie en citroensap naar smaak. Kruid met peper en zout. Rol met natte handen hapklare balletjes van de falafel. Als de falafel te vochtig is, voeg je extra paneermeel toe.

  4. 4

    Verhit olijfolie in een pan en bak de falafel goudbruin en krokant. Leg de tacoschelpen de laatste 5 minuten mee met de bloemkool in de oven.

  5. 5

    Vul de tacoschelpen met de geroosterde bloemkool, een lepel van het rodekoolslaatje en enkele falafelballetjes. Werk af met een lepel zure room en een takje peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taco’s met falafel, ovengeroosterde bloemkool en een rodekoolslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!