Recept

Taco met warmgerookte zalm, gebrande bloedsinaasappel en boerenkoolsalade

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Doe eens iets anders met taco's: geef ze eens een lekkere wintervulling, bijvoorbeeld.

Voor dit recept heb je ook een handje houtsnippers nodig van eik, beuk of whiskyvaten. Deze zijn te koop in winkels waar barbecuebenodigdheden verkocht worden.

bereiding
 1. 1

  Meng de ingrediënten voor de rub in een vijzel. Wrijf hiermee de zalm in en laat hem 40 minuten (niet langer!) pekelen. Spoel goed af, dep de zalm droog en laat nog zeker 10 minuten aan de lucht verder drogen.

 2. 2

  Bereid intussen de salade. Verwijder de schil van de citrusvruchten en snij het vluchtvlees in dikke plakken (1 cm dik). Leg de plakken op de warme grill en bak 1 à 2 minuten kort aan. Haal van de grill en snij in stukjes.

 3. 3

  Spoel de boerenkool en verwijder de grote nerven. Hak de bladeren grof. Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook met 6 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel mosterd en roer dit onder de boerenkool en de stukjes bloedsinaasappel. Rasp 2 el parmezaan en meng dit onder de salade. Kruid met peper en zet de salade in de koelkast.

 4. 4

  Leg de zalm op de warme barbecue en gooi de houtsnippers in de kolen, sluit de barbecue en laat 15 tot 20 minuten garen.

 5. 5

  Leg op elke taco een beetje salade, stukjes gerookte zalm en een eetlepel zure room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taco met warmgerookte zalm, gebrande bloedsinaasappel en boerenkoolsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!