Recept

Taco’s met runderreepjes en spruitjes-appelsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ras el hanout is een specerijenmix met meer dan twintig verschillende kruiden, waaronder kardemom, kaneel, kruidnagel, gember, nootmuskaat en zwarte peper. Oorspronkelijk is de mix afkomstig uit Marokko. Je koopt de mix in grote supermarkten of in de Midden-Oosterse buurtwinkel.

bereiding
  1. 1

    Spoel en halveer de appel. Verwijder het klokhuis en snij de appel in fijne reepjes. Maak de spruitjes schoon. Verwijder eventueel de onderkant en de buitenste vuile blaadjes. Snij de spruitjes in lange flinterdunne reepjes. snipper de bieslook fijn.

  2. 2

    Maak een dressing voor de spruitjes-appelsalade. Meng de zure room met de mayonaise en de appelazijn en kruid met peper en zout. Meng de spruitjes met de appelreepjes, de bieslook en de dressing en kruid met peper en zout. Bewaar de salade in de koelkast.

  3. 3

    Snij het vlees in fijne reepjes. Meng de sojasaus, de ketchup, de worcestershiresaus en de ras el hanout tot een marinade. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de runderreepjes goudbruin op een hoog vuur. Voeg de marinade toe en laat kort karamelliseren.

  4. 4

    Warm de wraps kort op in een droge pan, de oven of e microgolfoven. Vul de taco's met de gebakken runderreepjes en werk ze af met de spruitjes-appelsalade. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taco’s met runderreepjes en spruitjes-appelsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!