Meest recente artikelen

Dit zit in de Mexicaanse voorraadkast

Viva México

Dit zit in de Mexicaanse voorraadkast Artikel

Wil je helemaal loco gaan met Mexicaanse gerechten? Haal dan zeker deze ingrediënten in huis. Goed nieuws: je vindt ze gewoon bij ons in de supermarkt

Met deze ingrediënten maak jij de lekkerste Mexicaanse gerechten.

Bonen

Zwarte of rode bonen, gebakken, in pasta of in een saus… Bonen zijn een essentieel onderdeel in veel Mexicaanse signature dishes.

Cacao

Wellicht een van de beroemdste Mexicaanse exportproducten. Het geeft onder meer die typische smaak aan de Mexicaanse mole.

Avocado

Mexico is de grootste avocadoproducent ter wereld. Logisch dus dat de vrucht aanwezig in allerlei gerechten: in dips en salsa's of gewoon puur met een beetje citroensap en zout.

Limoen

Ze geven een fris accent aan de soms copieuze Mexicaanse gerechten. Zowel een smaakmaker in ceviche als bij taco’s en in soep.

Chilipepers

Gefrituurd als hapje, gedroogd en verwerkt tot pasta: de meer dan honderdvijftig soorten Mexicaanse pepers worden dankbaar gebruikt.

Maïs

Gemalen maïskorrels vormen de basis van dé tortilla, maar ook gegrild op een spiesje vind je maïs vaak als snack aan één van die heerlijk authentieke eetstandjes.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen