Mexicaans feestje!

 

Frijoles refritos

Frijoles refritos zijn gekookte bonen die je nog eens bakt, nadat je ze geprakt hebt. Dat kan met een vijzel of kort in de mixer. Het resultaat is een bonenpaté die je op tortilla’s kunt smeren, samen met guacamole of tomaten.

Tortilla’s

Tortilla’s kun je makkelijk zelf maken als je masa harina – maïsbloem – kunt vinden. Let goed op het evenwicht tussen bloem en water. Droog deeg barst en valt uiteen als je het bakt. Nat deeg kleeft aan de pan. Burrito’s of tarwetortilla’s zijn een alternatief als je geen maïsbloem vindt.

Ceviche

Cheviche is populair in alle landen aan de Stille Oceaan, van Chili tot Mexico. Het gerecht werkt volgens een eenvoudig principe: vis wordt ook gaar als je hem marineert in limoensap. Bovendien houdt hij zijn smaak voor de volle honderd procent. Je hebt dus kraakverse, stevige wite vis nodig.

 

Uit Libelle lekker 7, 2012. Recepten en meer vind je in dit nummer.

Gerelateerde artikelen