Recept

Taco’s met kip van ’t spit en ananassalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal voor een last minute tuinparty!

The Messy Chef Jelle Beeckman tipt:
• Geloof mij: kip aan ’t spit is dé basis van veel snelle gerechten. De kippen zijn heerlijk gekruid en supersappig. Maar als je geen kippenkraam of beenhouwerij in de buurt hebt, bak dan een kippenbil, die heeft veel meer smaak dan een kipfilet.

• Visliefhebbers kunnende kip vervangen door scampi’s. Vegetariërs gaan voor krokante oven-geroosterde bloemkool.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui, spoel de tomaat en schil de ananas. Snij ze in fijne blokjes. Snij de koriander fijn. Meng de ui, de tomaat en de ananas, kruid met peper en zout en voeg het limoensap en de ­koriander toe. Laat even staan.

  2. 2

    Pluk het vlees van de kip. Rooster de taco’s op de grill.

  3. 3

    Meng het kerriepoeder met de mayonaise en 1 eetlepel water tot een gladde saus. Beleg de taco’s met de kip, het slaatje en de kerrie­mayonaise en werk af met chilipoeder en extra koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taco’s met kip van ’t spit en ananassalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!