Meest recente artikelen

5 goede voornemens waar je je wél aan kunt houden

Maak van dit jaar JOUW jaar!

5 goede voornemens waar je je wél aan kunt houden Artikel

Heb je bij het begin van het nieuwe jaar ook goede eetvoornemens gemaakt? We weten allemaal hoe moeilijk het is om die een heel jaar lang vol te houden. Maar deze vijf kun je vast tot een goed einde brengen.

1. Ontdek elke maand iets nieuws

Een nieuw ingrediënt, een nieuw recept, een nieuwe wereldkeuken, een nieuwe kooktechniek… Reserveer één dag per maand om iets nieuws uit te proberen. Het maakt koken zoveel spannender.

Enkele suggesties:

 

2 Begin je dag met een gezond ontbijt

Zo kun je vol energie aan je dag beginnen, en grijp je niet al om 10 uur naar een eerste snack. Kies voor gezonde ontbijtjes met volkorenbrood, havermout, een portie fruit (maar liever geen smoothie, die bevat te veel suiker) of zuivel… En varieer, want elke dag hetzelfde eten is ook maar saai.

Enkele gezonde starters:

3. Neem minstens 3 keer per week je eigen lunch mee naar het werk

Een smos met kaas of balletjes met tomatensaus en frietjes: heerlijk, en al helemaal gemakkelijk als je ze gewoon ‘s middags op het werk kunt bestellen. Maar… niet zo goed voor je lijn (en meestal ook niet voor je budget). Probeer 3 keer per week je eigen lunch mee te nemen en let zo op je lijn én op je portemonnee. Soep kun je makkelijk vooraf maken en in porties in de diepvriezer bewaren, slaatjes kun je maken van de restjes van de maaltijd van de vorige dag.

Een paar lekkere meeneemideeën:

4. Eén dag per week geen vlees of vis

We hebben helemaal niet zoveel vlees nodig als we denken. Vleesproductie veroorzaakt veel broeikasgassen en verbruikt veel water. Veel vissoorten zijn overbevist en daardoor met uitsterven bedreigd. Plantaardige voedingsmiddelen bevatten minder verzadigde vetten en helpen je zo om hart- en vaatziekten, obesitas, diabetes en kanker te voorkomen. Kortom, allemaal redenen om eens wat vaker iets vegetarisch op het menu te zetten. Je hoeft zelfs niet helemaal om te schakelen, één keertje per week is al heel wat. Alle beetjes helpen. Een kleine moeite, toch?

Receptideeën vind je hier:

5. Maak van vrijdag je restjesdag

Door slim te plannen wat je gaat eten, heb je minder restjes. En is er toch nog wat over, dan kun je daar vaak nog iets lekkers van maken – soep, salade of een ovenschotel, bijvoorbeeld. Wist je trouwens dat we veel te vaak dingen weggooien die perfect eetbaar zijn? Denk bijvoorbeeld aan het loof van worteltjes: daar kun je nog een heerlijke pesto van maken. Wees creatief met ingrediënten en zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk de vuilnisbak in gaat. Maak van vrijdag je restjesdag, bijvoorbeeld, en werk weg wat er nog in de koelkast ligt voor je nieuwe boodschappen gaat halen.

Onze no-waste ideeën:

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen