Fris, zuur en gezond. Kortom, alles wat je van een hemelse dressing verwacht. Maak kennis met de green goddess dressing!
Goddelijk groen
De green goddess dressing dankt haar mooie naam aan haar kleur en is de Amerikaanse variant op de Franse ‘sauce vert’. Sommigen bronnen beweren dat de naam een hommage is aan de acteur George Arliss en zijn populaire toneelstuk ‘The Green Goddess’. Vanwaar deze goddelijke naam ook komt, probeer deze lekkernij zeker ‘ns uit! Je kunt de saus makkelijk zelf maken.
Klassiek
In een klassieke green goddess vind je (huisbereide) mayonaise, zure room, ansjovis, kappertjes, kervel, dragon en een vleugje citroen. Maar je kunt volop variëren met de ingrediënten in deze dressing. Heerlijk bij rauwkost, salades en vis.
Voor 4 personen:
– 250 g verse kervel
– 150 ml mayonaise
– 150 ml zure room
– 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
– Zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
– Rasp en sap van 1/2 citroen
– 1 flinke scheut extra vergine olijfolie
– 2-3 anjovisfilets uit blik
Alles de blender in en mixen maar!
Variaties
In de gezondere variant maken de mayonaise en zure room plaats voor avocado of tahini (sesampasta). In die combinatie vervangt limoen ook vaak de citroen.
Wij wisselen gewoon lekker af!
Pssst, probeer deze dressing met avocado ook als smeuïge aperitiefdip!