Recept

Indische pannenkoekjes met bonen en aubergines

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Blancheer de erwtjes in net niet kokend water tot ze beetgaar zijn. Spoel ze onder koud stromend water. Mix de cannellinibonen tot een gladde massa en schep om met de erwtjes. Kruid met het currypoeder, de kurkuma en het komijnpoeder. Voeg naar smaak zout en citroensap toe.

 2. 2

  Snij de aubergines in kleine blokjes. Pel de knoflook en hak fijn. Fruit de knoflook aan in een scheutje olijfolie en voeg de aubergines toe. Laat roerbakken tot ze beetgaar zijn. Hak de koriander jn en voeg toe. Breng verder op smaak met zwarte peper van de molen en een snuifje zout.

 3. 3

  Meng de bloem, het bakpoeder, de kruiden en een snuifje zout samen met 400 ml koud water tot een mooi lopend pannenkoekenbeslag. Voeg eventueel wat extra water of bloem toe naargelang de dikte van je beslag.

 4. 4

  Verhit een scheutje plantaardige olie in een koekenpan en bak dunne pannenkoekjes. Hou ze warm tussen twee borden of in een oven van 150°C.

 5. 5

  Zet de wittebonenspread, de auberginemengeling en de chutney in aparte kommetjes op tafel samen met de pannenkoeken. Laat iedereen z’n eigen pannenkoek beleggen met de wittebonenspread, de aubergines en een schepje van de chutney.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Indische pannenkoekjes met bonen en aubergines

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!