Meest recente artikelen

5 redenen waarom mealpreppen een goed idee is

Always be prepared!

5 redenen waarom mealpreppen een goed idee is Artikel

Doe jij al aan mealpreppen? 't Is de ideale manier om een pak efficiënter en minder te koken, zodat je tijd overhoudt voor andere dingen. Om deze 5 redenen moet je het écht eens uitproberen.

1. Je bespaart geld

Mealpreppen begint bij het opstellen van een week- of maandmenu, waarbij je je kunt laten leiden door seizoensproducten en/of promo's in de winkel. Bovendien koop je ineens ook grote hoeveelheden, waardoor je op lange termijn heel wat minder centen spendeert. Shop bijvoorbeeld eens een hele (gebraden) kip of sla een familiepak rijst in. Deze producten zijn échte budgettoppers. Extra inspiratie nodig? Schrijf je dan snel in op onze weekmenu-nieuwsbrief (psst: er is ook een veggie-versie).

2. Je wint tijd

Ben jij 's avonds ook vaak te moe om nog een volledige maaltijd in elkaar te boksen? Trek dan een halve dag in het weekend (of op een ander moment) uit om te mealpreppen. Draai de volumeknop van de radio op 't maximum, zet een hele lading bewaardoosjes klaar en voor je 't weet heb je een hele lading verse groenten, vlees, vis, eieren … voor in de koelkast of diepvries. Dan komt het er in de week enkel nog op aan om ze slim te combineren en er een lekker bordje van te maken.

3. Je gaat voedselverspilling tegen

Hoe meer je aan mealpreppen doet, hoe beter je porties zult leren inschatten. Bovendien heb je een veel beter zicht op wat je nog overhebt als je producten al geprept zijn (anders gezegd: het is makkelijker om in te schatten hoeveel personen kunnen eten van een half potje broccoliroosjes dan van een halve broccoli). Doe de maaltijd meteen in porties in bewaardozen. Onze redactie is fan van lekvrije, glazen exemplaren die in de oven en vriezer mogen. Je ziet meteen wat je nog overhebt van bepaalde producten en wat je er nog mee kunt doen als je (bijna) alles op dezelfde dag klaarmaakt. Echt geen idee meer? Maak dan een lekkere bouillon of soep en vries 'm in voor later. Meer inspiratie vind je hier.

4. Je hebt minder stress

Niets vervelender dan in de file staan, op de valreep de supermarkt nog binnenlopen en dán nog moeten beginnen koken. Als je in het weekend mealprept, heb je alles al in huis en kun je in een mum van tijd rustig alles samenstellen. Heb je écht weinig tijd? Maak dan al een ovenschotel klaar op voorhand (je kunt 'm zelfs invriezen!); die moet je dan enkel nog in de oven schuiven. Zo heb je op het einde van de dag nog al de tijd om iets leuks te doen met je gezin. Zalig, toch?

5. Je laat je minder makkelijk verleiden tot snoepen

Wil je wat minder snoepen? Mealpreppen helpt je bij dat voornemen op verschillende manieren. Ten eerste haal je sowieso al geen snoep in huis door alles wat je nodig hebt, op voorhand in te slaan. Ten tweede is mealpreppen niet enkel geschikt voor hoofdmaaltijden, maar ook voor gezonde snacks: maak op voorhand enkele tussendoortjes klaar per dag, die je zo kunt meenemen naar je werk. Enkele voorbeelden: kerstomaatjes, reepjes wortel, partjes appel (zo worden ze niet bruin), noten … Keuze genoeg!

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen