Meest recente artikelen

4 slanke snackideeën (met video's)

Want elk pondje gaat door het mondje...

4 slanke snackideeën (met video's) Artikel

Ook als je op je lijn let of gewoon gezond wilt leven, mag je best nog eens snacken. Maak bijvoorbeeld deze slanke varianten op je favoriete snacks. Minder calorieën en even smakelijk!

Hoe maak je iets slanker?

  • Beperk bereidingsvetten: kies niet voor de friteuse, maar voor de oven om chips of frietjes te bakken. Kies voor magere of halfvolle zuivelproducten in plaats van volle. Gebruik goed afsmakende kazen zoals parmezaan – daar heb je veel minder van nodig.
  • Verminder het suikergehalte. In veel bereide snacks is suiker verwerkt. En dan hebben we het niet enkel over zoetigheden, maar ook over chips, pizza, dips en sauzen. Als je ze zelf maakt, hoef je dat er niet in te doen. Heb je zin in pasta? Maak dan zeker zelf je pastasaus. Organiseer je een feestje? Bereid zelf een aantal dips. Zo ben je steeds zeker welke ingrediënten erin gaan.
  • Kies voor voedingsstoffen die je lichaam langer verzadigen, zoals volkorengranen en havermout. Je zult merken dat je met een kleinere portie van je favoriete snack al voldaan bent. Door 's ochtends voor havermoutpap te kiezen, 's middags voor een volkoren boterham en 's avonds voor volkorenpasta hoef je niet in te boeten op smaak, maar maak je toch een gezondere keuze.
  • Vertrek van groenten en fruit als basis, niet gewoon als afwerking van je maaltijden. Ze bevatten veel vezels, vitaminen en mineralen en zijn dus een gezonde keuze. Als je bovendien je maag grotendeels vult met gezonde groenten en fruit, blijft er minder plaats over voor de minder gezonde elementen van je maaltijd.
  • Let op voor vette sausjes! Mayonaise voegt veel extra vetten en calorieën toe aan je maaltijd, je vervangt het beter door een sausje op basis van yoghurt of door een groentecoulis.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen