Recept

Gepofte krieltjessalade met warmgerookte zalm en bramen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Uit Zweden komt deze frisse salade van zalm, aardappeltjes en bessen.

Wist je trouwens dat cottage cheese een heel magere kaas is? De meeste mensen kennen de kaas enkel vanop een cracker met radijsjes en komkommer, maar met cottage cheese kun je alle kanten uit. Je kunt ‘m gebruiken in een pastasausje, als topping voor lasagne, in een gezonde boterhamspread met erwtjes en zelfs op pizza

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Boen de krieltjes schoon en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Gaar ze 30 tot 40 minuten in de oven. Laat ze afkoelen, meng met 1 eetlepel olijfolie, de wittewijnazijn en fijngehakte dille.

  2. 2

    Snij de rode bieten in maantjes. Spoel de radijzen. Hou het loof bij en snij de radijzen in fijne plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine stukken. Spoel de sla.

  3. 3

    Meng de sla met het loof van de radijzen, de fijngesneden radijzen, het sap van de citroen, 2 à 3 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Lepel de cottage cheese op een bord. Leg er de salade op en beleg met de braambessen, de rode biet, de lente-ui, de warmgerookte zalm, de krieltjes en de amandelschilfers. Bestrooi met de maanzaadjes en geplette roze peperbolletjes. Werk af met een takje dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte krieltjessalade met warmgerookte zalm en bramen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!