Recept

Groene aardappel-venkelsalade met gerookte makreel en gegrilde asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "Ben je geen fan van rauwe venkel? Gril ‘m dan met de asperges en meng ‘m daarna onder de aardappelen."

bereiding
  1. 1

    Boen de krieltjes schoon en halveer ze. Kook ze gaar in lichtgezouten water, giet ze af en laat ze afkoelen.

  2. 2

    Spoel de venkel en snij hem met een mandoline in flinterdunne plakjes. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.

  3. 3

    Maak de dressing. Halveer de avocado en doe het vruchtvlees samen met de waterkers, de kruiden, de yoghurt en citroensap naar smaak in de blender. Mix glad. Voeg eventueel 2 eetlepels water toe als de dressing te dik is. Kruid met peper en zout. Meng de helft van de dressing onder de aardappelen en de venkel.

  4. 4

    Breek de houtachtige uiteinden van de asperges af. Verhit een grillpan en rooster de asperges in 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Snij de asperges in schuine stukken.

  5. 5

    Stort de aardappelsalade in een mooie kom en voeg de gegrilde asperges en plukjes gerookte makreel toe. Werk de salade af met extra peterselie en de geroosterde amandelschilfers. Geef er de rest van de dressing apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groene aardappel-venkelsalade met gerookte makreel en gegrilde asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!