Meest recente artikelen

Dankzij deze tips maak jij de lekkerste gezonde pastasalade

Lekker en gezond

Dankzij deze tips maak jij de lekkerste gezonde pastasalade Artikel

Op een doordeweekse avond, als lunch of bij de barbecue: een zalige pastasalade smaakt altijd. Zeker wanneer hij ook nog eens vol vitaminen zit. Dankzij deze tips maak jij een overheerlijke, gezonde pastasalade.

Gebruik volkorenpasta

Volkorenpasta bevat veel meer vezels dan witte pasta, waardoor je sneller een voldaan gevoel krijgt. Bovendien is hij ook veel voedzamer en is 'ie heerlijk van smaak. In de supermarkt kan je zowat van elke pastasoort een volkoren versie vinden.

Veel groenten

De sleutel tot een gezonde pastasalade zijn veel groenten. Zo'n bordje vol groenten is niet enkel gezond, maar ziet er ook nog eens kleurrijk en superlekker uit. Als je wil kan je zelfs nog een stapje verder gaan en je pasta vervangen door courgetti. Lees hier hoe je dat doet.

Vlees

In een gezonde pastasalade gebruik je best geen vlees maar wel veel groenten en peulvruchten. Kan je het stukje vlees toch niet laten? Ga dan voor vis of onbewerkt, mager vlees zoals kipfilet.

Magere kaas

Voeg je graag kaas toe aan je salade? Laat de mozzarella en parmezaan dan links liggen en ga voor een magere variant zoals cottagecheese, ricotta of light kazen. Ben je gek op kaassaus? Wij vonden 'n manier om ze een pak lichter te maken, zonder de smaak te veranderen. Ontdek hier hoe je het doet.

Slanke sausjes en dressings

Meng je graag een sausje of dressing onder je pastasalade? Geen probleem. Let er dan wel op dat je geen dressings op basis van mayonaise of andere vette sauzen gebruikt. Ga eerder voor slanke dressings en sauzen op basis van magere platte kaas, magere yoghurt, mosterd, azijn en groenten. Onze favorieten zijn deze avocadodressing, geroosterde-paprikasaus, chili-koriandersaus en ricottadressing.

Onze favoriete gezonde pastasalades

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen