Recept

Viskoekjes met gebakken prei en wortelreepjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Door de vis te mengen met aardappel, wordt dit gerecht goedkoper, want vis is vrij duur. De koekjes maak je relatief snel doordat de vorm niet zo van belang is.

Je kunt de viskoekies ook in de airfryer bakken. Besprenkel ze dan met olie en zet ze 10 minuten op 200°C in de airfryer.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze zacht, giet ze af en laat ze heel goed uitlekken en drogen.

  2. 2

    Pers de limoen uit. Hak de lente-uitjes erg fijn en hou wat ringetjes apart voor de afwerking. Pureer de aardappelen met de vis. Voeg de lente-ui, 1 ei, wat limoensap, peper en zout toe. Meng goed en vorm er kleine koekjes van. Klop het andere ei los. Wentel de viskoekjes door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Leg in de koelkast tot het bakken.

  3. 3

    Spoel de preiwitten en snij ze in reepjes. Schil de wortelen en snij ze ook in reepjes. Verhit wat olijfolie en stoof de prei en de wortelen zacht met een scheutje water. Kruid met het kerriepoeder, de sojasaus en peper.

  4. 4

    Bak de viskoekjes in een laagje zonnebloemolie krokant. Meng de chilisaus met de mayonaise tot een sausje.

  5. 5

    Serveer de viskoekjes met de gebakken prei- en wortelreepjes en de chilisaus. Werk ze af met de rest van de lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Viskoekjes met gebakken prei en wortelreepjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!