Meest recente artikelen

Zomerproject: mayonaise maken

Zo doe je het!

  • Deel dit artikel:
Zomerproject: mayonaise maken Artikel

Bij steak met frietjes, tomaat garnaal, aardappelsalade of gewoon op de boterham met wat frisse sla- en kruidenblaadjes: een lekkere mayonaise is ‘s zomers onmisbaar. Met de tips van redactrice Jolien maak je 'm voortaan zelf.

Goed om te weten

Eén eidooier kan maximaal 250 milliliter olijfolie opnemen.

Welke olie kies je?

Gebruik voor de klassieke mayonaise of tartaarsaus een neutrale olie zoals maïs- of koolzaadolie. Voeg dan ook een beetje mosterd toe. Neem olijfolie voor een mediterraan smaakje. Lees hier nog eens na welke olie je voor welke bereiding kunt gebruiken.

Een snuifje zout

Voeg je zout toe, dan moet je een tijdje wachten tot de mayonaise alles heeft opgenomen en je een idee krijgt van de smaak. Los zout daarom eerst op in wat water, citroensap of azijn. Voeg beetje bij beetje toe aan je mayonaise.

Mayonaise met een twist

Extra pittig: met mosterd, mierikswortel, wasabi of sriracha.
Lekker kruidig: met gehakte kruiden zoals bieslook, dragon, kervel en citroensap.
Oh zo groen: met in de vijzel gestampt basilicum of waterkers.

Wist je dat je ook vegan mayonaise kunt maken? Hoe je dat doet, lees je hier.

Help, mijn mayonaise bindt niet

Voeg geen olie meer toe. Je kunt de mayonaise redden door stevig te kloppen en een piepklein beetje ijskoud kraantjeswater toe te voegen.

Oh nee… geschift?

Doe 1⁄2 kl heet water in een schone kom. Klop met je vuile klopper in het hete water tot er zich schuim vormt. Dan voeg je héél langzaam de geschifte mayonaise toe. Blijf kloppen!

Ons recept voor mayonaise

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:
Alles over Jolien Hens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen