Recept

Aardappelwafeltjes met kruiden en gepekelde rode ui

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Toptips

• Hou de wafeltjes na het bakken warm in een oven van 120°C.

• Deze wafeltjes zijn perfect om een restje gekookte aardappelen op te werken.

De  bereiding zelf duurt niet lang, maar vergeet niet dat de uien 4 uur moeten pekelen!

bereiding
  1. 1

    Pekel de rode ui. Pel de rode ui en snij hem in halve maantjes. Doe de rode ui in een kommetje en voeg de wittewijnazijn, de honing en het zout toe. Voeg water toe tot de rode ui helemaal onderstaat en zet het kommetje minstens 4 uur in de koelkast. Je kunt de rode ui ook een dag vooraf pekelen.

  2. 2

    Plet de gekookte aardappelen en meng er het ei en de bloem onder. Hak de verse kruiden fijn, maar hou wat apart voor de afwerking. Meng de kruiden onder het aardappelbeslag. Kruid het beslag met peper en zout.

  3. 3

    Vet het wafelijzer in met de olijfolie. Doe telkens 2 hoopjes van 2 eetlepels beslag in het wafelijzer en bak ze tot wafeltjes. Maak zo 8 wafeltjes.

  4. 4

    Spoel de komkommers en snij ze in schijfjes. Schik de wafeltjes op de borden en lepel er de zure room bij. Werk de wafeltjes af met de schijfjes komkommer, de gepekelde rode ui en de rest van de fijngehakte verse kruiden. Verkruimel er de roze peperkorrels over en serveer onmiddellijk. Lekker als lunch of voorgerecht!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelwafeltjes met kruiden en gepekelde rode ui

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!